Verzoek tot subsidieaanvraag Kwaliteitsimpuls winkelgebied Zierikzee

2 november 2022

Verzoek tot subsidieaanvraag Kwaliteitsimpuls winkelgebied Zierikzee
Ondernemersvereniging InZierikzee heeft m.b.v. Werner van Laere (Kernenmanager Zierikzee) het voortouw genomen om samen met de gemeente Schouwen-Duiveland een subsidie aanvraag te doen voor een Kwaliteitsimpuls Winkelgebied Zierikzee.
De subsidie is uitgeschreven door het RVO (Tender ‘Kwaliteitsimpuls Winkelgebied) en de gemeente dient de aanvraag in te dienen en tevens als penvoerder richting het RVO op te treden.
Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Schouwen-Duiveland van 7 en 10 november zal er een motie van de VVD worden behandeld om deze aanvraag te ondersteunen vanuit de gemeenteraad.
Deze subsidie aanvraag is gericht op het winkelcentrum van Zierikzee toekomstbestendig maken. Hierbij komen onder andere zaken aan de orde zoals:
o Aantrekkelijke wandelroute van parkeerplaatsen naar centrum
o Aantrekkelijke winkelroute door de diverse straten/creëren van een lus
o Winkelcentrum herkenbaar maken door eenduidige uitstraling
o Autoluw centrum/ deelgebieden
o Aanpak bestrating (o.a. eenheid in straatmeubilair/ aanbrengen groen)
o Cultuur toevoegen
o Aanpak fysieke staat van panden
o Alternatieven realiseren voor winkelbevoorrading en parkeermogelijkheden
o Beleving (beeld, geluid, informatie) van de historische stad Zierikzee tot uiting laten komen in de straten (en hierbij ondernemers betrekken; portieken, etalages, gevels benutten)

De vraag vanuit InZierikzee is of de gemeente bereidt is tot samenwerking. InZierikzee heeft aangegeven om het opstellen van de aanvraag door hun projectteam te laten verzorgen. De subsidieaanvraag dient voor 14 jul 2023 te worden ingediend.


Deel deze pagina: