Welkom in Zierikzee

Maak kennis met de rijke historie van Zierikzee, de eilandelijke hoofdstad met ruim 568 monumenten. Oude stadspoorten geven toegang tot de sfeervolle binnenstad met zijn authentieke straatjes, originele  winkeltjes en gezellige terrasjes. De jachthaven aan de Nieuwe Haven bruist in de zomermaanden, maar eigenlijk is Zierikzee het hele jaar uw bezoek waard.

Het middeleeuwse havenstadje Zierikzee heeft zo’n 800 jaar stadsrechten maar biedt de beleving van nu. Met vele hippe winkeltjes in vaak eeuwenoude gebouwen is het dé citytrip voor het hele gezin. Slenter door de smalle straatjes van de oude binnenstad of stap op een authentieke kotter in de Nieuwe Haven voor een boottocht over de Oosterschelde. Moe van alle indrukken? Kom dan op adem in het Havenpark of op één van de gezellige terrassen aan het zilte water of het sfeervolle centrum.

Naast de wekelijkse donderdagmarkt op het centrale plein, wordt u tussen mei en september ook op gratis toegankelijke themadagen getrakteerd. Deze populaire Zomerbriezen met o.a. brocante markten, fashion shows en culinaire evenementen zijn door hun ruime opzet door de hele binnenstad te vinden. Ook buiten het seizoen is Zierikzee het bezoeken waard. Zo kunt u rond de kerstdagen schaatsen op het Havenplein, het gehele jaar naar een voorstelling in het filmtheater gaan of de vele musea bezoeken. Evenementen onder voorbehoud.

Zierikzee is een échte havenstad en heeft een rijke historie. Veel daarvan is nu nog te zien. Zoals eerder gemeld, er zijn meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de Zierikzee te bewonderen! Daarnaast heeft Zierikzee een prachtige haven waar je goed zicht op hebt vanaf een terras, kan je goed shoppen in de lokale boetiekjes en kan je genieten van een prachtige stadswandeling.

Bijzonder Zierikzee

Met ruim 500 monumenten is Zierikzee een échte monumentenstad. Neem bijvoorbeeld het Gravesteen, Burgerweeshuis, de Dikke Toren en de Lutherse Kerk. Ook zijn er in veel monumenten winkels te vinden. Kleine, lokale boetiekjes die de stad sfeervol, charmant en uniek maken.

Lutherse kerk Zierikzee

Lutherse kerk Zierikzee

Dikke Toren Zierikzee

Dikke Toren Zierikzee

Burgerweeshuis Zierikzee

Burgerweeshuis Zierikzee

Gravesteen Zierikzee

Gravesteen Zierikzee

Naast de monumenten zijn er nóg meer leuke bezienswaardigheden die je bezoek aan Zierikzee extra leuk maken. Zo is de haven een goede plek om tot rust te komen. De vele monumenten, bezienswaardigheden en unieke sferen maken Zierikzee de ideale stad voor een stedentrip. Wil je meer weten over het charmante Zierikzee? Lees wat Zierikzee bijzonder maakt.

Met Zierikzee in de top 10 van Nederlandse monumentensteden zou je écht een keer een rondleiding door deze prachtige stad moeten nemen! Je kunt er zelf een plannen of je kunt een georganiseerde stadswandeling volgen met een gids.

Laat je verrassen door Zierikzee
Culinair
Cultuur
Winkelen
Overnachten
Uitgaan

Wat is er allemaal te doen in Zierkzee?
Zierikzee is een bruisende stad waar genoeg te doen is. Wanneer je op Schouwen-Duiveland bent kun je het beste naar Zierikzee om te winkelen. Hier vind je gezellige winkelstraten met kleinere boetiekjes. Haal een ijsje of een koffie-to-go en zoek een heerlijke plek uit waar je kunt genieten van de sfeer. Strijk neer op één van de terrassen. Aan de haven of in het centrum. Er zijn genoeg leuke plekken waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Ook zijn er geregeld evenementen in Zierikzee. Bekijk onze evenementenkalender voor meer informatie.