Gratis schaatsen

25 november 2023

Zierikzee, de sfeervolle locatie voor tijdens decembermaand
In Zierikzee bouwen ze verder op de ervaring van vorig jaar. Ook nu zal de binnenstad versierd worden met kerstbomen. Net als vorig jaar, zijn deze aangeschaft bij de lokale Rotary. De samenwerking is goed bevallen en gezamenlijk steunen we met de aanschaf van de bomen een goed doel, namelijk kadootjes voor kinderen van de Voedselbank. Naast de kerstbomen in de straten, zal er een grote boom geplaatst worden op het Havenplein en is er een lichtboom op het plein Montmartre.
Schaatsen kan dit jaar ook weer. Vorig jaar was er een open baan, helaas viel er in de periode van de schaatsbaan toen veel neerslag, om die reden is besloten om de schaatsbaan nu te overkappen met een heuse tent. Op deze manier kunnen de schaatsertjes nog meer genieten en komen ze niet met een nat pak thuis. De schaatsbaan is meer dan 2 maal zo groot als vorig jaar en ook nu weer geldt dat de toegang van de schaatsbaan gratis is. Ook mogen de schaatsen, die specifiek voor de baan zijn, gratis gebruikt worden.
De schaatsbaan zal vanaf woensdag 13 december dagelijks geopend zijn vanaf 12 tot 18u (op zondag vanaf 13u). Voor de vakantieperiode mogen scholen tussen 12 en 14u gratis gebruik maken van de schaatsbaan. Op deze manier kunnen alle kinderen van Schouwen-Duiveland genieten van het schaatsen.
Voor de iets ouderen organiseert op donderdagavonden SMWO diverse leuke activiteiten tussen 18 en 21u. Kijk voor deze activiteiten op de website van SMWO.
De schaatsbaan wordt geplaatst op initiatief van de ondernemersvereniging InZierikzee in samenwerking met de gemeente Schouwen-Duiveland.


Deel deze pagina: