Suchen von Ereignissen

Welkom in Zierikzee

Maak kennis met de rijke historie van Zierikzee, de eilandelijke hoofdstad met ruim 568 monumenten. Oude stadspoorten geven toegang tot de sfeervolle binnenstad met zijn authentieke straatjes, originele  winkeltjes en gezellige terrasjes. De jachthaven aan de Nieuwe Haven bruist in de zomermaanden, maar eigenlijk is Zierikzee het hele jaar uw bezoek waard.

Het middeleeuwse havenstadje Zierikzee heeft zo’n 800 jaar stadsrechten maar biedt de beleving van nu. Met vele hippe winkeltjes in vaak eeuwenoude gebouwen is het dé citytrip voor het hele gezin. Slenter door de smalle straatjes van de oude binnenstad of stap op een authentieke kotter in de Nieuwe Haven voor een boottocht over de Oosterschelde. Moe van alle indrukken? Kom dan op adem in het Havenpark of op één van de gezellige terrassen aan het zilte water of het sfeervolle centrum.

Naast de wekelijkse donderdagmarkt op het centrale plein, wordt u tussen mei en september ook op gratis toegankelijke themadagen getrakteerd. Deze populaire zomerbriezen met o.a. brocante markten, fashion shows en culinaire evenementen zijn door hun ruime opzet door de hele binnenstad te vinden. Ook buiten het seizoen is Zierikzee het bezoeken waard. Zo kunt u rond de kerstdagen schaatsen op het Havenplein, het gehele jaar naar een voorstelling in het filmtheater gaan of de vele musea bezoeken. Evenementen onder voorbehoud.

Bevorstehende Veranstaltungen